Panairi i produkteve lokale

Qendra ALTRI diten e shtune organizoi Panairin e produkteve lokale ne qytetin e Dibres!!! Pjese e panairit ishin grate e zones se Dibres, te cilat tregtuan produktet e tyre lokale duke filluar qe nga frutat e pyllit, bimet medicinale, recelerat, ushqimet tradicionale si dhe veshjet e punuara me tehzgjah. Panairi u vizitua nga shume banore…

Bringing theory to practice!

Ne kuader te iniciatives “Fuqizimi i grave ne zonen e Dibres dhe promovimi i produkteve lokale” me mbeshtetjen e GIZ, komponenti Zhvillimi i Qendrueshem Rural, bashke me 60 gra dhe vajza te Dibres zhvilluam dy vizita ne dy modele agroturizme te ngritura ne zonen periferike te ketij rajoni. Gjate ketyre vizitave, grate dhe vajzat pjesemarrese…

Zhvillimi i takimeve me përfaqësuesit e institucioneve

Qendra ALTRI zhvilloi takime me përfaqësuesit e institucioneve vendore relevante për zbatimin e projektit. Institucionet e parashikuara jane: Njësitë e Qeverisjes Vendore ne Fier, Kukës dhe Durrës, Drejtoritë Rajonale të Punësimit, Qendrës së Formimit Profesional, bizneset lokale dhe organizatat e shoqërisë civile. Qëllimi i organizimit të takimeve ishte krijimi i bashkëpunimit me të gjithë aktorët,…

Workshop me gratë e zonës së Peshkopisë

📅📝📣 Zhvilluam workshop-in 2 ditor ne Peshkopi ku pjesemarrese ishin mbi 60 gra dhe vajza 👩👩‍🌾👩‍🍳👩‍💼👩‍🎨🦸‍♀️ te zones se Dibres. Pergjate kohezgjatjes se workshopin grate dhe vajzat u ndane ne 2 sesione paralele ku punuan mbi dy planet e biznesit. Temat e prezantuara gjate workshopin ishin: Pike grumbullimi per bimet medicinale; Markimi dhe Marketingu i produkteve locale. Ky…